Ruta de les fonts

Ruta de les fonts

Aquesta és una ruta ideal per gaudir en família, partirem de l’aparcament de l’col·legi José Alba, pujarem per la partida de l’Castell per arribar a la “Bassa dels Cavalls” actualment pràcticament tota soterrada. Seguirem per la pista fins arribar a la primera de les fonts, “La Fonteta de’Oliver “, tota pintada de blanc.

Seguirem les indicacions de GR-36 fins arribar a l’Aljub dels caçadors, continuarem les indicacions de GR-36 fins arribar fins a “Font de Cabres”, aquesta si que sol tenir aigua, encara que no és molt recomanable per a ús humà.

Aquí tornarem sobre els nostres passos fins arribar de nou a l’Aljub, i aquí baixarem per un camí força tècnic per passar per la “Font Blanca”, després continuarem la baixada fins arribar altre cop a la pista per baixar per “El Terrer”, creuarem per el camí de Felip per arribar a la “Bassa dels Cavalls” i baixar fins on havíem iniciat la ruta.

Fonteta d’Oliver

La “Fonteta d’Oliver” es caracteritza pel seu color blanc que la fa visible des de la plana.

Font de Cabres

Santuari dedicat a el déu Apol·lo que va adquirir durant l’època romana un innegable renom, tal com testimonien l’onomàstica de les inscripcions, els ex-vots dipositats i els sacrificis que es van celebrar.

Baixada de la Font Blanca