Ruta patrimoni

Ruta patrimoni

L’itinerari comença a la Plaça de la Vila amb l’itinerari termal, conegut per la gran qualitat de les seves aigües, ja molt apreciades pels romans, aquesta plaça comptava a principis de segle XX amb tres cases de banys.

Realitzant l’Itinerari que proposem, podrà fer-se una idea de la riquesa termal que ha caracteritzat la història del nostre municipi; recorrerem dels 12 balnearis que va tenir, rebent a uns deu mil visitants anuals.

Després continuarem per la Via Augusta i ens desviarem per visitar l’Espai Miner “Maria Fernanda”, és un museu a l’aire lliure en el qual podem descobrir la història de la mineria de l’ferro a través de la visita a les antigues instal·lacions que formaven aquesta explotació.

Continuarem el nostre camí pel lloc on els romans van construir un temple dedicat a el déu Apol·lo, les trinxeres, visitarem
el Castell, l’ermita de Sant Sebastià, el Calvari, les pedres picadores i una reproducció de Gruta de la Mare de Déu de Lourdes.

Mina “Maria Fernanda”

L’Espai Miner “Maria Fernanda” és un museu a l’aire lliure en el qual podem descobrir la història de la mineria de l’ferro a la Vilavella a través de la visita a les antigues instal·lacions que formaven l’explotació Maria Fernanda, de la qual reben el seu nom.

Temple d’Apol·lo

Santuari dedicat a el déu Apol·lo que va adquirir durant l’època romana un innegable renom, tal com testimonien l’onomàstica de les inscripcions, els ex-vots dipositats i els sacrificis que es van celebrar.

Pedres picadores