L’Ajuntament de La Vilavella és l’amfitrió de la reunió de la FVMP i la Generalitat per a explicar el Pla VIU als municipis de Plana Baixa, Alt Palància i Alt Millars

  • Carmen Navarro: “Demà mateix ens adherim oficialment a este pla que facilita l’accés a una vivenda digna”
  • Han convocat el dimecres 10 a les 12 hores a alcaldes, regidors i tècnics de vivenda dels pobles d’estes comarques

La Vilavella, 8 de juliol de 2024.- L’Ajuntament de la Vilavella exercirà este pròxim dimecres com a amfitrió de la reunió que ha convocat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), juntament amb la Generalitat Valenciana, per a explicar als ajuntaments de les comarques de la Plana Baixa, Alt Palància i Alt Millars la conveniència que se sumen al Pla VIU per a impulsar la vivenda de protecció pública.

La convocatòria és per a este dimecres 10 de juliol, a les 12 hores, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent de La Vilavella. En la mateixa està prevista la intervenció de Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, juntament amb Miguel Bailach, secretari general de la FVMP, Ernesto Fernández, director general de l’Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (EVha), i Ana Isabel Caballer Almela,

En esta trobada, en el qual s’ha convidat a alcaldes, regidors i tècnics de vivenda dels municipis d’estes tres comarques castellonenques, tant la FVMP com la Generalitat exposaran la conveniència de donar suport al Pla d’impuls a la construcció de vivenda de protecció pública i també de quina forma poden fer-ho els ajuntaments interessats a participar en el Pla VIU.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha assegurat que “és un orgull que la Generalitat Valenciana i la FVMP hagen triat La Vilavella per a reunir-se amb els ajuntaments de mitja província i exposar la necessitat que ens adherim al Pla Viu per a ajudar a les persones que pitjor l’estan passant. El nou equip de Govern de La Vilavella hem posat ja en marxa els tràmits per a adherir-nos. El que demà mateix serà oficial després d’aprovar-ho en la Junta de Govern. Entenem que hem de fer tot el que siga a la nostra mà per a ajudar tant a les famílies com a totes les persones que tenen problemes per a accedir a una vivenda digna”.

Amb esta iniciativa impulsada pel nou equip de Govern, l’Ajuntament de La Vilavella treballarà per a cedir sòl públic que siga adequat per a promoure la construcció de vivenda de protecció pública.

La construcció de vivenda protegida frega mínims històrics

La realitat és que la construcció de vivenda protegida tant a La Vilavella, com a la província de Castelló i la Comunitat Valenciana, frega mínims històrics estos últims anys, alhora que el preu de la vivenda continua pujant moltíssim, amb ràtios pròxims al 5% en alguns casos. Per això, el nou equip de Govern entén que ha de fer tot el que siga a la nostra mà per a ajudar tant a les famílies com a totes les persones que tenen problemes per a accedir a una vivenda digna.

I és que la Comunitat Valenciana es troba en una greu situació d’accés a la vivenda. Al desmesurat increment de més del 80% dels preus de lloguer i quasi un 45% el preu de compra de vivendes en el període juliol 2015-2023, se suma la situació de col·lapse del parc públic de vivenda de la Generalitat, que, amb una mica més de 15.000 immobles, dels quals un 10% es troba ocupat sense títol, resulta del tot insuficient per a atendre la creixent demanda de vivenda assequible, especialment entre els joves.

Esta iniciativa s’emmarca en el pas donat per la Generalitat en matèria de vivenda, que té com a objectius l’impuls i reforç de les ajudes públiques al lloguer de vivenda i al lloguer de vivenda per a joves; la promoció d’acords amb entitats financeres per a garantir, amb l’aval de la Generalitat, l’adquisició de la primera vivenda; i la gestió d’incentius i bonificacions en IRPF per l’adquisició de primera vivenda per a joves.

A causa d’eixe compromís, la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies van subscriure el passat dia 2 d’abril un conveni marc de col·laboració per a l’adhesió de les administracions locals amb el propòsit de mobilitzar el sòl públic existent en la Comunitat Valenciana per a la promoció i construcció de vivendes de protecció pública.

COMPARTIR NOTÍCIA