El Ple de La Vilavella aprova un pressupost de 2,7 milions que garantix els servicis i les obres prioritàries

  • Carmen Navarro: “Hem estabilitzat els comptes i establim les bases d’un futur il·lusionant que generarà moltes oportunitats”

La Vilavella, 15 de maig de 2024.- El Ple de l’Ajuntament de La Vilavella ha aprovat un pressupost de 2.718.554 euros amb l’objectiu de garantir uns servicis de qualitat als seus veïns i escometre les inversions més urgents en este exercici 2024. Així ho ha acordat esta vesprada després que l’aprovació dels comptes s’haja demorat pel fet que els tècnics municipals i el nou equip de Govern hagen hagut d’esperar a la liquidació de l’any 2023, condicionada per unes partides no contemplades per l’anterior executiu i que desquadraven els comptes.

El més important és que es tracta d’un pressupost que s’incrementa un 17% respecte als 2,3 milions que es van pressupostar inicialment en 2023 i que no solament garantirà uns millors servicis públics en el que fa referència a la consolidació i reforç de la plantilla municipal, sinó també per a facilitar uns bons servicis sanitaris, de neteja i de seguretat, entre altres.

De fet, a pesar que el nou equip de Govern ha hagut de quadrar uns comptes que es van tancar en 2023 amb 1,5 milions d’euros de despeses per damunt del pressupostat inicialment, enguany ha previst una inversió inicial de 128.100 euros per a escometre una millora de les infraestructures pluvials per a evitar efectes greus per culpa de les tempestes, com va succeir l’any passat.

A més, gràcies al Pla Impulsa de la Diputació, l’Ajuntament de la Vilavella ha disposat destinar 128.000 euros a evitar possibles inundacions, que és la principal preocupació que han traslladat les veïnes i veïns del poble per a enguany. A causa d’esta petició veïnal, l’equip de Govern actuarà principalment en les zones de Sant Xoxim, Montanyeta, Barranco, Vieta i l’entrada del poble per Camí Real.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha explicat que “este pressupost no reflectix les nostres polítiques prioritàries, però si que estabilitza els comptes municipals després dels pufos que va deixar l’equip de Govern del PSOE i el trànsfuga al final de la passada legislatura. Estos comptes garantixen els millors servicis per a totes les veïnes i veïns de La Vilavella i establix les bases d’un futur molt il·lusionant i que generarà moltes oportunitats a La Vilavella d’ací a 2027. En qualsevol cas, és un pressupost que garantix inversió en les principals necessitats del poble, alhora que garantix que prestarem uns servicis de qualitat, podrem mantindre les nostres infraestructures, hi haurà ajudes socials per a les persones que més el necessiten i la gent podrà gaudir de les nostres festes i tradicions”.

L’alcaldessa ha recordat en el Ple que “l’aprovació d’este pressupost s’ha demorat perquè calia fer la liquidació de 2023, que no contemplava moltes partides i que no permetien quadrar-lo. Hi havia moltes despeses sense justificar que havia deixat l’anterior equip de Govern del PSOE i el trànsfuga, perquè no estaven comptabilitzats en el pressupost: quasi 300.000€. A més, hi havia altres 200.000 euros sense justificar perquè havien licitat malament les obres i que hem pogut esmenar, gràcies a la col·laboració de la Diputació i a la bona gestió del nou equip de Govern.

A més, del pressupost de 2024, este Ple ha servit per a aprovar el Pla Estratègic de Subvencions, que permetrà que molts col·lectius i associacions de La Vilavella puguen escometre enguany les seues activitats amb totes les garanties de finançament públic.

D’altra banda, també s’ha aprovat el procés de subhasta de les 79 places d’aparcament que es posaran a la disposició de les persones i empreses del poble em el pàrquing municipal de la Plaça del Mercat. Una vegada publicat en el Butlletí Oficial de la Província l’aprovació dels estatuts de la comunitat de propietaris d’este aparcament i, una vegada ratificats, ara pot iniciar-se el procés de subhasta per a vendre les places d’aparcament subterrani disponibles.

Esta subhasta suposa la fase final d’un procediment que estava paralitzat des de fa dos anys, precisament des de la moció de censura, per la qual cosa el nou equip de Govern ha hagut de reactivar-ho.

Un equip de Govern centrat en la gestió

El treball que estan realitzant l’alcaldessa Carmen Navarro i tot el seu equip de Govern comencen a donar els seus fruits. Cal recordar que fa unes setmanes també va finalitzar un procés gràcies al qual l’equip de Govern de La Vilavella ha aconseguit complir ja amb les mesures de reducció de la temporalitat del personal que s’havia proposat. I és que ha aconseguit estabilitzar els llocs de treball de 12 persones que estaven com a laborals, la qual cosa ha suposat un immens treball de gestió i burocràcia, alhora que garantix una millor prestació de servicis a les veïnes i veïns del poble.

COMPARTIR NOTÍCIA