Currículums dels docents 2017 2017-12-09T11:15:52+00:00

La Vilavella International Master Class

MARIANO GARCÍA
SAXÒFON
Conservatori Superior
de Música d’ Aragó

Apassionat pel seu instrument, busca amb les seves interpretacions sobrepassar els límits del saxofon ampliant el repertori, ja sigui amb transcripcions de la gran música de cambra de tots els temps o la música contemporània.

Combinant la seva carrera pedagògica i concertística, realitza gires per Xina, els EUA i participa en importants festivals d’Àustria, Andorra, Portugal i Itàlia, oferint un repertori adaptat a les diferents situacions, fent un especial èmfasi en el repertori del nostre temps i en les transcripcions .

A nivell pedagògic imparteix nombrosos cursos i master-classes a Espanya, destacant l’Esmuc a Barcelona, ​​el Conservatori Superior de Salamanca i la Universitat Francisco de Vitòria a Madrid.
A Amèrica és convidat per diverses universitats nord-americanes com North Carolina, South Carolina, Furman University, Geòrgia University, …

Des de 2009 és responsable de la càtedra de saxòfon al Conservatori Superior de Música d’Aragó sent en l’actualitat un dels professors més sol·licitats del seu instrument.

Ha gravat recentment al costat de la pianista Aniana Jaume un cd per al segell discogràfic IBS classical amb una calorosa acollida per la crítica especialitzada.

Requerit com a jurat en diversos concursos internacionals. És des de 2010 artista Selmer i membre del duo ma ÁniMa

 

LINA LEIJALA
CELLO
Professora a la  Wiener
Musikakadermie i directora
del Baremboim-Said Foundation
Center (Ramallah).

La violoncel·lista Liina Leijala neix el 1984 a Keuruu, Finlàndia. Estudia a l’Acadèmia Sibelius amb Heikki Rautasalo i Marko Ylönen, així com a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, amb Ralf Gothoni. A la primavera de 2012 acaba els seus estudis de Màster a l’Acadèmia Sibelius amb les més altes qualificacions. A més, ha completat els seus estudis de postgrau a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena.

En l’actualitat, Leijala és professora de violoncel a la Wiener Musikakademie ia la Fundació Barenboim-Said. És violoncel·lista en Trio Global.

Liina Leijala ha estat finalista al EBU Young Soloist Competition i guanyadora de nombrosos concursos internacionals, com ara International Gaetano Zinetti Competition i Majano Chamber Music Competition. El Gironcoli Quartet de Leijala guanya l’International Chamber Music Competition a Bled, l’any 2013. A més, ha treballat amb Barbirolli Quartet a Londres.

És nominada per les sèries de concerts de “Joves Talents” a la Musikverein de Viena, on debuta al concert d’obertura de la temporada 2013. Ha actuat com a solista per tot Europa, Àsia i els Estats Units.

Ha actuat com a violoncel·lista solista a l’Orchestra Academy of Vienna Philharmonic, 2009-2011. També ha col·laborat amb la Mahler Chamber Orchestra i actua sovint amb l’Orquestra de Cambra Salzburg Chamber Soloists. És membre de la Verbier Festival Orchestra. La primavera de 2013 és triada per l’European El Systema, projecte de la Konzerthaus de Viena.

Referents destacats per a ella han estat el pianista i director d’orquestra Ralf Gothoni i el pianista Ferenc Rados. Leijala compta amb el suport de la Wihuri Foundation, Wegelius Foundation i Pro Musica Foundation.

L’instrument de Liina Leijala és un Vincenzo Postiglione de 1896, pel qual Leijala mostra els seus agraïments a la Finnish Culture Foundation.

CRISTIAN RUSCIOR
VIOLÍ
Professor en el Barenboim-Said
Foundation (Ramallah).

El violinista romanès Cristian Ruscior va néixer el 1992.

Actualment treballa a la Fundació Barenboim-Said de Ramallah, on dóna classes de violí. Al juny de 2015 Cristian va guanyar una posició de l’acadèmia en l’orquestra de Bruckner. És Director Artístic de “Leijala & Ruscior Chamber Music Nights” – sèrie de concerts a Viena.

Cristian Ruscior ha estudiat a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena a la classe del professor Leonid Sorokow. Ha acabat els seus estudis a Lucerna amb Giuliano Carmignola i a Bucarest amb Stefan Gheorghiu.

Cristian és el guanyador del Concurs Internacional de Violí de Gorizia, el Concurs Prima la Musica de Viena, el Concurs de “Concerts Simfònics” de Moscou i molts altres. Seguit d’aquests, Cristian ha actuat àmpliament com a solista i mestre de concerts amb orquestres com Junge Wiener Solisten, Àustria, Orquestra Filharmònica Botosani i Orquestra Filharmònica Mihail Jora, Bacau, Romania, Orquestra de Cambra de Kaunas. Va ser convidat a tocar recitals al Japó, la Xina, Lituània, Romania, Finlàndia, Àustria, Itàlia.

Cristian Ruscior és un músic de cambra actiu. El seu Quartet Gironcoli va guanyar el Concurs Internacional de Música de Cambra a Bled 2013. El quartet ha estudiat amb Johannes Meissl i Peter Schuhmayer a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. Des de l’any 2014 Cristian Ruscior és el violinista de Trio Global. Trio Global té concerts futurs com Ateneul Bucarest, Wiener Musikakademie, IES Viena, Finlàndia, etc.

Cristian Ruscior és patrocinat per Rotary Club Romania.

JUAN CARLOS CORNELLES
PIANO
Professor Conservatori
Superior de Música de
Castelló.

Des de la seva presentació en sales de concerts londinencs com Wigmore Hall, Barbican Hall o St. John Smith Square, Joan Carles ha centrat la seva activitat en la col·laboració amb altres instrumentistes i cantants.

En agrupacions de cambra, ensembles instrumentals o concerts de Lied ha aparegut en escenaris d’Espanya, Regne Unit, Holanda, Itàlia, Portugal, Eslovènia, Brasil i EUA.

Ha realitzat enregistraments per a RTVE, RNE, BBC i RTVSLO. El seu últim enregistrament, al costat del violista Ashan Pillai, es publicarà pròximament pel segell “Vers”. A més ha estrenat obres dels compositors A. Schneekloth, V. Roncero, J. Costa i J. Cervelló.

Nascut a Castelló i format al Conservatori Superior de Madrid i la Guildhall School of Music de Londres, posseeix, a més, un màster en creació i interpretació musical de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

Ha estat “Professional Accompanist” a la Guildhall School de Londres i professor en conservatoris superiors de Madrid, Saragossa, Palma de Mallorca, Barcelona i Castelló.

És creador i coordinador del Festival líric Internacional “Alcossebre en-Cant” d’Alcossebre (Castelló).

MARÍA JOSÉ RIELO
FAGOT
Professora al Conservatori
Superior de Música del Liceu
Membre de l’Orquestra Simfònica
del Gran Teatre del Liceu

Va començar els seus estudis al Conservatori Professional de Música de Lalín (Pontevedra) acabant el grau superior en el “Conservatori Superior del Liceu” a Barcelona amb els professors Guillem Salcedo i Juan Pedro Fuentes. Actualment està cursant Màster en la Universitat de Música i Teatre de Munic (HMTM) amb el reconegut professor Dag Jensen. Ha estat membre de nombroses orquestres joves com l’Orquestra Jove de la Simfònica de Galícia, (JOSG), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), “The National Youth Orchestra of the Netherlands” (NJO), Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE ), “Orchestal Academy Schleswig Holstein Musik Festival” i membre de la Gustav Mahler Jungendorchester (GMJO).

Ha estat academista de l’orquestra “Bamberger Symphoniker -” Bayerische Staatsphilharmonie “i també ha col·laborat amb altres orquestres com amb la” Münchener Kammeorchester “,” Sächsische Staatskapelle Dresden “i en la” Orquestra Mozart “on ha tocat sota batutes com la de Claudio Abbado, Herbert Blomstedts, Pavo Järvi, Christoph Eschenbach, el Sr. Honeck o Jonathan Nott entre d’altres.

La becada per la Fundació Pere Pons i la Fundació Alexander Humboldt, va rebre el primer premi en el concurs “Premis Extraordinària del Liceu 2010” a Barcelona, ​​on va fer el seu debut com a solista tocant el concert de WA Mozart per a fagot i orquestra en Sib Major. va ser semifinalista en el concurs “Aeolus International International Competition 2012” a Düsseldorf i recentment ha aconseguit el tercer premi en la 62 edició del prestigiós concurs internacional, el “ARD International Music Competition 2013” celebrat a Munic.
Com a músic de cambra ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de renom com Françoix Leleux, Dag Jensen o Andrea Lieberknecht al Odeon Ensemble i és fagotista convidada del Festival Villa Musica Rheinland -Pfalz, Alemanya. María José combina els seus estudis amb la seva activitat orquestral, música de cambra i concerts com a solista on ja ha tocat amb orquestres com la Münchner Rundfunkorchester o la Münchner Kammerorchester.

Aquest any estarà acompanyada per les orquestres “Bad Reichenhall Philharmonie”, la “Orchester der Schäftlarner Konzerte” i l’Orquestra de la RTVE així com oferint recitals en festivals com en Schwetzinger SWR Festspiele, Schwarzwald Musikfestival, Mozartfest Würzburg, Festival Junge Künstler – Stars von Morgen Illertissen o per a la Ràdio Bavaresa (BR).

WOLFGANG VLADAR
TROMPA
Member of Kreisler String Trio,
Ensemble Quasars,
Ensemble of the XX Century,
Ensemble Collage and Reconsil,
Vienna.

Membre de l’Orquestra de l’Òpera Estatal de Viena: 1993
Membre de l’Associació de la Filharmònica de Viena: 1996
Membre al Hofmusikkapelle: 2008
Professor Wiener Musikakademie.

Wolfgang Vladar va estudiar la trompa amb Josef Veleba, Friedrich Gabler i Roland Berger. El seu primer compromís va ser en 1983 com a primer trompa al Volksoper de Viena. El 1993, es va convertir en un segon trompista en l’Orquestra de l’Òpera Estatal de Viena i des de 1999 s’exerceix com a tercer trompa. També és membre del Virtuosi de Viena. Des de 1992 ha impartit classes a l’Institut d’Estudis Europeus (IES) i en diverses classes magistrals tant al país com a l’estranger.

BOJIDARA KOUZMANOVA
VIOLÍ
Member of Kreisler String Trio
Ensemble Quasars, Ensemble of
the XX Century, Ensemble Collage
and Reconsil, Vienna.

“La seva actuació va ser molt expressiu, apassionat i va jugar amb una facilitat tal comprensió, però sobretot amb el cor.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung, Alemanya.

“El públic es va sentir aclaparat per la força emocional del so i la redacció de Kouzmanova.”
Argauer Zeitung, Suïssa

“Ella no es limita a reproduir la música, es fa sentir l’energia interna de pel seu compte. El seu joc es necessita enreached amb l’encant i l’elegància.”
Basellandschaftliche Zeitung

Klaus Büstrin diu rendiment Bojidaras a Brandenburg “un foc artificial de virtuosisme”. (Märkische Allgemeine Periódico)

Una búlgara nativa, Bojidara Kouzmanova va començar a tocar el violí a l’edat de 5 a Sofia. Més tard va acabar els seus estudis a la Universitat de Música i Arts de Viena amb el professor Günter Pichler. Ha completat els seus dos Llicenciatures i Màster en rendiment violí sol amb honors.

Ha guanyat nombrosos concursos nacionals i internacionals de violí a Europa i EUA com “Bela Bartok” La competència (1996), “Dobrin Petkov” Concurs de Violí (1996), Haverhill Sinfonia Solista Competència-Gran Bretanya (2000), Hudson Valley cadena de la competència-EUA. ( 2000), Gran Premi “Alois Kottmann” de la ciutat de Frankfurt (2001), Premi d’Honor de la Universitat de Música i arts escèniques Viena (2005) i altres.

La senyoreta Kouzmanova va jugar com a solista amb nombroses orquestres diferents, com Brandenburger Symphoniker, Praga Ràdio Symphony Orchestra, Montevideo Orquestra Simfònica, Sofia Filharmònica, Plovdiv Filharmònica, Rousse Filharmònica, Bohuslav Martinu Philharmonic, Bach Solistes de Viena, Kottmann Corda jugadors – Frankfurt, nova Orquestra Simfònica de Basilea, Recreació Orquestra Graz i altres.

Ella dóna regularment concerts i ensenya en diferents classes magistrals de tot Europa, Àfrica del Nord, EUA, Àsia i Austràlia.

Hi ha més de 15 discos en la seva discografia, gravades per diferents empreses en EUA, Bulgària i Àustria. El seu últim CD amb Brahms trio botzina i sonates per a violí de Brahms va rebre el “Premi pasticcio” de la Ràdio Nacional d’OE1 a Àustria.

Les seves passions són els diferents instruments antics, pedres precioses que interpreta (més de 15 diferents violins Stradivarius i Guarneri, així com violins d’altres fabricants de violins) amablement donats a ella de patrocinadors privats.

Molts compositors dedicats peces a Kouzmanova (Perikles Liakakis “Tune” per a violí sol, Peter Richter “Bojidara” concert per a violí, Florian Meyer “Viena Vals Caprise”, Julia PURGINA “Frederick” per a violí sol, Sergio Navata “Tangara” per a violí i piano , Thomas Wally “und ein Einziger, Ton weinte in einem Frühling!” Concert per a violí, Manuela kerer “PLAS” per a violí sol i conjunt Roumen Dimitrov “només per a violí” i “Tango”, Roland Freisitzer “Música per a violí i tres instruments”) . Un dels projectes actuals de CD es diu “ensuite” amb el violinista Julia PURGINA, amb una combinació de peces contemporànies compostes especialment per a aquest projecte i els arranjaments de Bach per a dos instruments.

Ella és també un membre del trio de cordes Kreisler, Ensemble quàsars, Ensemble del segle XX, Collage Ensemble i Reconsil, Viena.

Durant els últims 10 anys la senyora Kouzmanova està ensenyant una classe de violí a l’Escola de Música de Bach a Viena.

Actualment s’exerceix en un violí fabricat per Postiglione (1890), amablement donat a ella d’un patrocinador privat.

HERNANDO LEAL GÓMEZ
FLAUTA MODERNA – TRAVERSO

Hernando Leal-Gómez és un versàtil i innovador flautista qui interpreta gran varietat de flautes històriques abastant així un repertori des del renaixement fins a la música contemporània.

La seva activitat artística l’ha portat a presentar-se en diversos països d’Europa, Àsia, Nord i Sud-amèrica.

Es destaquen diversos projectes musicals amb importants agrupacions com l’Orquestra Simfònica de Lucerna, Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt, Orquestra Filharmònica del Sud-oest d’Alemanya, Ensemble Modern, La Stagione Frankfurt, Kölner Akademie, Orquestra Barroca de Karlsruhe, Orquestra Filharmònica Txeca de Budweis , Bach-Collegium de Frankfurt i La Chapelle Ancienne de Zürich.

Ha pres part en prestigiosos festivals com el Festival Internacional de Música Contemporània de Darmstadt, Festival Internacional d’Orquestres de Salzburg, Festival Internacional de Weilburg, Festival “GPTelemann” de Magdeburg, Festival “JSBach” de Wiesbaden, sèrie de concerts “Bachkonzerte” de Frankfurt i el Fòrum de Música Antiga de Frankfurt.

Participa sovint en festivals de flauta destacant-se els festivals de Barcelona, ​​Sevilla, Freiburg, Quito, Lima i els Estats Units.

Altres interessants projectes musicals l’han portat a presentar-auditoris de renom com el Teatre Rex de Buenos Aires, Òpera de Frankfurt, Royce Hall de Los Angeles, Markgräfliches Opernhaus de Bayreuth, Festpielhaus de Bregenz, KKL i Opera de Lucerna, Tonhalle de Zürich, Casino de Berna, Palau de la Música de València, Auditori Nacional i Teatre Real de Madrid, Sala Johannes Brahms de Karlsruhe, Alte Oper de Frankfurt, Palau de Belles Arts de Mèxic, Teatre Colón de Bogotà, Matsumoto Concert Hall i el Hiroshima City Hall a Japó.

Ha format part de diversos enregistraments discogràfics entre altres en una CD-producció amb música dels escrits antics de St.Egidien a Nurnberg i en una CD-producció del conjunt “La Stagione Frankfurt” amb música de CPE Bach.

Són de destacar les seves aparicions com a solista amb concerts per a flauta de C.Nielsen, F. Doppler, C.P.E. Bach, Johann J.Quantz, Franz Benda, A.Vivaldi, G.Ph.Telemann i el concert de Brandenburg Nr.5 de J.S.Bach entre d’altres.

El seu interès per la música contemporània ho emfatitzen recitals amb obres per a flauta de compositors com ara Toru Takemitsu, Kazuo Fukushima, Isang Yun, Salvatore Sciarrino, Heinz Holliger, Klaus Huber, Robert Dick, Jürg Wyttenbach, Rudolf Kelterborn i Blas Emilio Atehortua.

Els seus estudis avançats musicals els realitza a Suïssa i Alemanya en les àrees de Pedagogia, Orquestra, Flauta Solista, Música Contemporània i Direcció així com en Interpretació Musical Històrica.

Entre els seus mentors de Flauta es destaquen Sir James Galway, Peter-Lukas Graf, Anna K.Graf, Karl Kaiser i Michael Schneider entre d’altres.

Assisteix a importants acadèmies musicals europees amb flautistes reconeguts com Aurèle Nicolet, William Bennett, Philippe Bernold, Emmanuel Pahud, Barthold Kuijken, Patrick Gallois, Janos Balint, Jeanne Baxtresser, Roberto Fabbriciani i Maxence Larrieu entre d’altres.

Hernando Leal imparteix sovint classes mestres en diversos centres musicals entre ells es destaquen el Conservatori Superior de Música de Sevilla, Universitat Autònoma i Conservatori Nacional de Música de Mèxic, Conservatori Nacional de Música, Univesitat Central, Universitat Corpas, Universitat de Belles Arts i Ciències a Colòmbia, sent a més organitzador de l’Acadèmia Internacional de Flauta a Colòmbia i del curs “International Flute Days” a Espanya.

JULIO LÓPEZ
VIOLA
Component de la Münchner
Philharmoniker

Julio López va néixer a San Pedro Sula, Hondures. Des del 2007 és membre permanent de l’Orquestra Filharmònica de Munich, Alemanya amb la qual ha realitzat gires mundials. Des del gener del 2014, també s’ha presentat com violista principal i músic de cambra al costat de l’violinista Henning Kraggerud i l’Orquestra de Cambra de Tromsø / Orquestra Filharmònica Artica de Noruega. És també membre del conjunt de violes, anomenat Tertis Viola Ensemble, amb un aclamat CD de producció amb la signatura OehmsClassics.

Com a solista s’ha presentat amb moltes orquestres, destacant l’Orquestra Filharmònica de l’Equador, l’Orquestra Filharmònica d’Hondures, i l’Orquestra de Cambra de San Pedro Sula. Julio López ha donat recitals als Estats Units, Itàlia, Espanya, Croàcia i Alemanya; i ha estat convidat regularment a impartir cursos de viola a Hondures, Equador i Costa Rica.

Recentment va ser convidat com a docent de viola del projecte Orquestra Juvenil de Centreamericana, la qual és organitzada per l’Institut Goethe i el govern d’Alemanya. Com a part de la institució Vila música i l’Acadèmia de Gustav Mahler va col·laborar amb distingits músics, entre ells Wenn-Sinn Yang de la Universitat de música de Munic, Eszter Haffner de la Universitat de Graz a Àustria, Nicolas Chumachenco de la Universitat de música de Freiburg.

Entre els seus reconeixements s’inclou el primer premi del concurs internacional de viola Viles Llanes en 2006, Astúries Espanya. El 2002, va ser membre de la USB Verbier Festival Orchestra i UBS Chamber Orchestra, Suïssa, tocant per tot Europa, Àsia i Amèrica. Ha participat en projectes importants amb solistes internacionals incloent treballs amb els professors com Hartmut Rohde de la Universitat der Künste a Berlin, Walter Kuessner de la Universitat Hanns Eisler, Berlin, Roberto Diaz del Curtis Institute of Music, USA, Yuri Gandelsman, violista de Fine arts Quartet, University of Milwauke, Wisconsin USA, Michael Kugel del Gent Conservatory, Csaba Erdély i Alexander Brussulovsky.

Els seus primers estudis de viola comenzarón a l’Escola de Música Victoriano López, amb el Mestre Rubén Montcada. El 1999 va ser becat per la Universitat del Sud de Mississippi per realitzar estudis superiors de viola sota la tutela del mestre Dr. Michael Kimber. El 2003 va continuar els seus estudis superiors de viola a la Universitat de Música de Freiburg, Alemanya amb el professor Wolfram Christ. En el mateix any va ser becat per “Deutsche Stiftung Musikleben” a Alemanya i el 2007, va completar la seva formació de viola, graduandose amb honors.

EMILIO YEPES
CONTRABAIX
Component de la Müchner
Philharmoniker.

Emilio Yepes Martínez va començar a tocar el contrabaix als vuit anys. Inicialment va estudiar amb Ludwig Streicher, Rainer Zepperitz i Antonio García al famós Col·legi Reina Sofia de Música de Madrid, va continuar els seus estudis amb Esko Laine a l’Escola de Música Hanns Eisler de Berlín i ja ha treballat amb renom mestres i solistes com contrabaix solista a el Gustav Mahler Jugendorchester.

Membre de l’Orquestra Filharmònica de Munic des de l’any 2008, Emilio Yepes-Martínez s’exerceix com a solista amb diverses orquestres a tot Europa i també és un professor internacionalment buscat.

A més d’ensenyar diverses classes magistrals, Emilio Yepes-Martínez es compromet a donar suport als artistes emergents com a conferenciant de l’Orquestra Juvenil de Centreamèrica. És membre de “Bassmonsters” des 2014.

SIMÓN IBÁÑEZ
CLARINET
“Head of Wind Department”
i Professor de clarinet a la
Wiener Musikakademie / Konservatorium Wien

“Extremadament dotat com a clarinetista, el és un músic de cambra natural, comunicatiu, expressiu, instintiu i sempre ben preparat”
Mathew Jones (Cap de departament de Música de Cambra de la “Guildhall School of Music and Drama” de Londres).

“Ell és un diligent i sensible músic”
Julian Farrel (ha estat 25 anys Clarinet principal de la “Academy of Saint Martin in the Fields”)

Professor de clarinet del “Barenboim-Said Foundation Center” (Ramallah) des del 2014 al 2016, Simón Ibáñez és actualment “Head of Wind Department” i Professor de clarinet a la “Wiener Musikademie / Konservatorium Wien” (Viena).

Ha tocat en sales de concert com “El Palau de Música Catalana”, “El Gran Teatre del Liceu”, el “Barbican Hall”, el “Royal Festival Hall” o el “Wiener Altes Rathaus” entre d’altres. Sota la batuta de directors com Sir Collin Davies, Valery Gerguiev, Vladimir Azkenazhy, Diego Mason o Adrian Leaper.

Simón ha aparegut recentment com a solista amb orquestres com la “Budweis Philarmonic” o la Jove Orquestra Nacional de Guatemala. El ha obtingut bones crítiques a Anglaterra i Suïssa, sent primer premi de la “Ivan Sutton Chamber Music Competition” de Londres.

Realitza regularment recitals en ciutats com Londres, Viena, Liverpool, Venècia, Barcelona, ​​Brussel·les o Göteborg. Aviat apareixerà com a solista amb la “Tallinn International Youth Orchestra” i realitzarà un tour de recitals i màster-classes per Sud-amèrica i Àsia.

Ibáñez va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb el Professor Isaac Rodríguez. Més tard va ser acceptat en la “Guildhall School of Music and Drama de Londres” per realitzar el “Artist Màster-Orchestral Training” amb el professor Julian Farrel i els membres de la “London Symphony Orchestra”.

Ha rebut consells de clarinetistes com Andrew Marriner, Michel Lethiec, François Benda, Roman Guyot, Mark Nuccio, Valdemar Rodriguez, o Harry Mäki entre d’altres.

Simón és director Artístic de “la Vilavella International Masterclass”.

AUSIÀS GARRIGÓS
CLARINET BAIX
Clarinet / bass clarinet Orchestral
Experience BBC Symphony Orchestra
London Symphony Orchestra
Royal Philarmonic Bournemouth S O

Ausiàs Garrigós Morant, nascut a Potries (València), obté el Màster de clarinet i clarinet baix a la Guildhall School de Londres estudiant amb els professors Andrew Marriner, Julian Farrell, Andrew Webster, James Burke, i Lorenzo Iosco, on actuamente és Junior Fellowship .

Col·labora habitualment amb orquestres com Bournemouth Symphony Orchestra, London Symhpony Orchestra, Royal Philarmonic Orchestra, Spira Mirabilis d’Itàlia, Stargaze de Berlín, Orquestra de Cambra del Penedès i està actualment de “trial” amb la BBC Symphony Orchestra.

És fundador de New Art Sound duo, ensemble de percussió i clarinet baix amb el qual actua en festivals internacionals de música contemporània i és grup de cambra resident de la Guildhall School

DAVID REJANO
TROMBÓ
Trombó principal en la Filharmònica
dels Angeles

El trombonista David Rejano Cantero va néixer a Badajoz (Espanya) i va estudiar música al Conservatori de Madrid. Després es va traslladar a l’Conservatori Nacional Superior de Música i de Dansa de París, amb el professor Gilles Millière, on es va graduar amb el Diplôme de Formation Supérieur – Mention très bien à l’unanimité i el Prix Spécial du Jury. S’incorpora a la Filharmònica de Los Angeles com Trombó Principal aquest mes.

Com a estudiant, David Rejano Cantero va ser membre de diverses orquestres juvenils, entre elles l’Orquestra Nacional de la Joventut d’Espanya, l’Orquestra de la Joventut de la Unió Europea i l’Orquestra del Divan de l’Oest-Oriental (amb Daniel Barenboim i Pierre Boulez) .

S’ha presentat com a convidat Inici Trombone amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Nacional de França, l’Orquestra de l’Òpera de París i la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks sota la direcció de directors com Kurt Masur, Valéry Gergiev, Zubin Mehta, Lorin Maazel , Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim i Andris Nelsons.

De 2002 a 2007 David Rejano Cantero va ser Trombó Principal amb l’Orquestra Simfònica de Navarra, de 2007 a 2010 Trombó Principal amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​i 2010 a 2016 Trombó Principal amb el Filharmònica de Münchner.

David és un ensenyament molt activa, impartint classes magistrals i entrenant orquestres juvenils. Ha impartit classes magistrals a tot el món, incloent Japó, França, Alemanya, Corea del Sud, Àustria, Xina i Guatemala.

Rejano apareix freqüentment com a solista i mestre en diferents festivals, com el Concours National de Trombone de France, el Festival Européen du Trombone (Estrasburg), el Festival de Sapporo, el Summer Brass Festival i el Festival Internacional de Trombó.

David Rejano Cantero és un artista d’Antoine Courtois.

CRISTINA MONTES
ARPISTA
Arpa solista de l’ Orquestra
de la Comunitat Valenciana
del Palau de Les Arts Reina
Sofia de València.

La Arpista Cristina Montes serà la nostra professora d’Arpa. Impartirà les seves classes del 26 al 30 de Juliol.

Guanyadora del 1er Premi per unanimitat del “Torneig Internazionale di Musica” a Roma, i del 1er Premi en el 32è Concorso Internazionale di Arpa “Premi Valentino Bucchi”, Cristina Montes es consagra com una de les arpistes internacionals més importants de la seva generació.

Neix a Sevilla (Des-1984), on comença els seus estudis. Es perfecciona a Londres, i en l’Akademie de la Staatskapelle de Berlín, sota la direcció del Mestre D. Barenboim.

Guanyadora també dels concursos “Arpa plus”, “Joventuts Musicals”, Concurs Internacional “Arpista Ludovico”, “International Nippon Harp Contest”, i Concours International “Lily Laskine” a París.

Ha ofert recitals amb gran èxit per tot Europa, EUA, Japó i Sud-amèrica; i concerts per Arpa i orquestra al costat del Ensemble Orchestral de Paris, Orquestra Simón Bolívar de Veneçuela, Orquestra Filharmònica de Màlaga, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau dels Arts, Orquestra de Santiago de Xile, o la Orchester des Theater für Niedersachsen Hannover , entre d’altres. Els seus recitals i concerts amb orquestra l’han portat a sales com la Philharmonie de Berlín, Tonhalle de Zürich, Royal Albert Hall de Londres, Théâtre du Châtelet de París, o Carnegie Hall de New York. Destaquen la seva participació al Festival Internacional de Rio de Janeiro, o el seu més recent concert al Palau Reial al costat dels Reis d’Espanya en l’acte de commemoració del 60è aniversari d’Espanya a l’ONU, i retransmès en directe internacionalment.
Ha estat Arpista Solista de l’Orquestra de València. Actualment, és Arpa Solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau dels Arts Reina Sofia de València, dirigida per L. Maazel, Z. Mehta, G. Prêtre, V. Gergiev i R. Chailly. A més, ha estat arpista solista de l’Münchner Philharmoniker i la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, al costat de P. Boulez, Sir Colin Davis o B. Haitink.

Des de 2013, és també Professora Catedràtica d’Arpa al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Així mateix, realitza freqüentment Masterclasses internacionals a Berklee College of Music, Birmingham Conservatoire, o Hochschule für Musik und Tanz Köln.

Entre els seus treballs més importants cal destacar el CD “Obres per a arpa”, amb 11 estrenes compositores espanyoles.

Actualment resideix a Los Angeles, on compagina la seva activitat solística amb la gravació del seu pròxim Cd.

Skip to content